keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Oikeesti



Kaikki varmaan tietävät sen Finlandersien Oikeesti-kappaleen. (Jos joku ei tiedä, niin google kauniiseen käteen ja ottamaan selvää. En aio linkata sitä kappaletta tänne.) Minua on joskus syytetty epäromanttisuudesta, kun sanoin että en siedä kyseistä kappaletta. Minusta siinä vaan ei ole mitään romanttista. Se on niin ällö, imelä, kliseinen ja selkeästi tekemällä tehty se ajatus takaraivossa, että nyt kaikki ihmiset ihastuu tähän kappaleseen kun tää on niiiin romanttinen.

Ihminen joka minua syytti epäromanttisuudesta oli mies, mutta ei millään tapaa romanttisesti minuun yhteydessä. Asiasta vaan keskusteltiin ja hän oli sitä mieltä, että jos seurustelisi, niin haluaisi ehdottomasti laulaa tuon kappaleen tyttöystävälleen. Että mikä muka olisi sen romanttisempaa. No, en tiedä mikä toimii kellekin. Ehkä minäkin muuttaisin mieleni jos unelmieni mies loilottaisi sitä minulle. Jota epäilen suuresti. Sitä paitsi unelmieni mies ei tykkäisi itsekään tuosta kappaleesta, siitä olen melko varma.

Minä vaan en jotenkin ollenkaan innostu sellaisesta alleviivatusta romanttisuudesta. Minusta sellainen arkipäivän romantiikka on paljon tehokkaampaa, pienet teot ja sanat. Jos se tekee minusta epäromanttisen, niin olkoon sitten niin.

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

En ole koskaan kuullut tuota kappaletta, ja ei, en aio etsiäkään. Annoit tässä jo niin hyvät perusteet, että en haluakaan kuulla. :)

Mutta muuten (lempiaiheeni, hah) sentimentaalisuus ja romantiikka ovat kaksi ihan eri asiaa. Ne vaan turhan helposti ja liian usein sekoitetaan.
Sentimentaalisuus on jotenkin falskia, romantiikka ei.

Minja kirjoitti...

Hyvä, toivottavasti onnistut jatkossakin välttymään kuulemiselta! Mäkin niin toivon, että en olisi koskaan kuullut koko kappaleesta, mutta joskus jo aikoja sitten se tunkeutui väkisin tietoisuuteeni työmatkalla aamubussissa. Mietin heti, että kuka onkaan tehnyt näin huonon kappaleen. Eipä aikaakaan, kun tajusin että se on joku kaikkien mielestätosi ihana ja ykkösenä jollain iskelmälistoilla ja iiiih..

... kirjoitti...

Erehdyin tuon lollotuksen googlettamaan ja sehän olikin "tuttu" biisi, en vain tiennyt nimeä yms. Mutta jos Mieheni tuon minulle erehtyisi laulamaan, huutonauraisin hänet ainakin kauas jollen jopa pidemmälle. Ei mitään tekemistä romantiikan kanssa, ei tod.

Eipä voi tietää mikä laulu päässäni nyt soi. Voi per*..

Minja kirjoitti...

No sitähän mäkin sille pojalle yritin sanoa, että se ei tosiaan ole romanttinen. Mutta ei, kun vika oli kuulemma minussa, ei kappaleessa. :)