keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Jotain ihan muuta

Kun tässä nyt on jauhettu noista miehistä ilman sen kummempaa käytännön edistymistä, niin jospa vaihdettaisiin aihetta ihan vallan. Voisin ilmaista mielipiteeni muutamasta asiasta, jotka täällä Tampereella ainakin kuohuttavat mieliä.

1. Ehdotus pakollisesta kasvisruokapäivästä kouluihin
  • Ei ne lapset ihan oikeasti kuole siihen, jos syövät kerran viikossa kasvisruokaa. Ne syö sitä joskus muutenkin. Pinaattikeitto ja -letut ovat kasvisruokaa. Ja voin kertoa, koulun keittiöllä joskus työskennelleenä, että ainakin ala-asteikäisten ihan suosikkiruokalaji on porkkanaraaste. Pelkkää kasvista ja ne vetäisivät sitä niin paljon kuin niille sitä vaan antaa.
  • Ongelma on se, että mentiin käyttämään sanaa PAKOLLINEN. Tai se, että ylipäänsä piti mennä sanomaan mitään. Senkun olisivat vaan tuupanneet enemmän kasvisruokaa listoille, niin kukaan ei olisi huomannut mitään.
  • Ja hei, ne ihmiset jotka vetoavat siihen, että pakotetaanko kasvissyöjätkin sitten syömään lihaa kerran viikossa.. haloo!! Se on kai taas ihan eri asia. Paitsi tietysti, jos lihansyöjä on lakannut syömästä kasviksia ihan kokonaan, syystä tahi toisesta.
2. Pyöräily Hämeenkadulla
  • Jep, se aika koittaa ihan kohta taas, kun se sama itku ja hammastenkiristely alkaa. Ihan totta, ne jalankulkijat ja pyöräilijät mahtuvat sinne molemmat, jos kummatkin lakkaavat tuijottamasta omaa napaansa ja olemasta niin hemmetin luupäisiä ja itsekkäitä.
  • Ystävällinen pyöräilijä voisi toki harkita pahimpaan ruuhka-aikaan, josko sen Hämeenkadun verran voisi taluttaakin sitä pyöräänsä. Se ei ole mikään Route 66, se on kilometrin mittainen kadunpätkä, jonka varmaan jaksaa kävelläkin tarvittaessa.
  • Ja kävelijät voivat toki lakata poukkoilomasta päämäärättömästi kadun reunalta toiselle, välttää käsittämättömiä äkkipysähdyksiä välittämättä takana tulevista, eikä sitä ole pakko kulkea koko kadun levyisenä rintamanakaan, jos on isompi seurue. Se on ärsyttävää muille kävelijöillekin, ei vaan pyöräilijöille!
3. TKL:n bussit ja bussikuskit.
  • Kaupungin bussit ovat ihan hyviä, niillä pääsee melkein minne vaan, niitä kulkee normaaliaikoihin oikein mainiosti ja viikonloppuisin pääsee koko yön ajankin bussilla kotiin, jos kestää sen, ettei niitä kulje ihan kymmenen minuutin välein.
  • Bussit ovat useimmiten suhteellisen hyvin aikataulussa ja niillä pääsee yleensä perille. Hajoaa ne henkilöautotkin joskus, minkäs sille mahtaa. Itse olen käyttänyt busseja päivittäin nyt muutaman vuoden ajan, ja vielä kertaakaan en ole ollut pääsemättä määränpäähäni hajonneen bussin takia.
  • TKL:n kuskit ovat enimmäkseen ihan hyviä, mukavia ja tervehtivätkin. Ja yhdellä niistä on kaupungin kauneimmat silmät (ja emotukka, sanoisi tähän Tiina).
Nih kerta.
Jos muistatte vielä jotain yleisiä valituksen aiheita, niin kertokaa vaan, niin käsitellään nekin pois. :)

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Niin ja ne koiranpaskat kun lumet sulaa ja niitä on sellasina vetelinä ja haisevina tuolla keskellä jalkakäytäviä kun ei ne koirien omistajat voi kerätä niitä jätöksiä kun sehän on niin luonnollista perkele ja voi ällöä!

Niin ja loska! Ja kun on liian kylmä tai liian kuuma tai märkää tai kuivaa! Ja kaikki festaritkin kohta tulee ja kauhee meteli!

Vittu kun vituttaa!

Ps. Emotukalla oli kyllä ihan kauniit silmät, jos nyt ei kauneimmat.

Minja kirjoitti...

Niin ja terassit tulee taas ja pilaa kaiken!
Ja joulukuusikin on joka vuosi rumempi kuin Turussa.