maanantai 29. maaliskuuta 2010

Kesä-aika

Kuten kaikki tiedämme, viikonloppuna siirryttiin kesäaikaan. Sitähän on taas itketty jo viikko etukäteen joka lehdessä ja nettifoorumeissa, kun elämä menee ihan pilalle siitä. Yksikin ihminen valitti aamulehdessä, tai jossain, että vaikuttaahaan se aamuheräämiseen, herää siis liian aikaisin, kun on valoisampaa! No eihän edes ole. Eteenpäinhän niitä kelloja siirrettiin, niin pimeämpäähän taas on hetken aikaa. Jotenkin tuli sellainen tunne, että tästä nyt vaan kuuluu valittaa, vaikkei valitukselle ollut edes oikeita perusteita.

No, ehkä se jollekulle voi tosiaan ollakin vaikeaa, mikäpä minä olen sitä kieltämään. Mutta jossain, en kuollaksenikaan enää muista että missä, joku ihminen ihmetteli sitä, että onko kaikilla ihmisillä tosiaan niin säännöllinen elämä, että yksi tunti sinne tai tänne kaataa koko maailman. Että eikö ihmiset muuten koskaan nuku muista syistä huonommin tai tuntia vähemmän.

Itselläni tuo kellon kääntäminen ei tuntunut missään. Ei ole koskaan tuntunut. Sunnuntaiaamuna muistin kääntää kelloa, koska läppärin kello näytti eri aikaa kuin huushollin muut kellot. Sen jälkeen en asiaa ole sen kummemmin ajatellut. Illalla kun kello näytti yksitoista, niin se näytti yksitoista. En ajatellut, että OIKEASTI se olisi vasta kymmenen. Menin sänkyyn, luin kirjaa hetken ja aloin nukkua. Aamulla heräsin, kun kello herätti 04.50 ja nousin ylös. Enkä yhtään ajatellut, että voi ei.. OIKEASTI se olisi vasta 03.50. Ja ihan hyvin meni koko päivä.

Tai niin hyvin, kun se nyt maanantaisin voi mennä.

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Lisäsin tämän koirankakkakeskustelun jatkeeksi. Sopii hyvin samaan sarjaan... :)

Minja kirjoitti...

:D niin totta.