tiistai 11. toukokuuta 2010

J

Minussa on hiukan kielipoliisin vikaa, sillä lailla keskisuuresti, että yhdyssanavirheet tökkivät herkästi silmään. Sekä ärsyttää kun ihmiset kirjoittavat enääN, kuulLostaa, sydämMeen.. ja niin pois päin. En kuitenkaan ole ihan hysteerikko tässä asiassa, jos esim. facebookissa on jokin tarpeeksi hauska ryhmä pienellä harmittomalla virheellä, niin en ala siitä nipottaa, mutta pääasiassa en liity ryhmiin joiden nimien kirjoitusasut saavat aivoni suhisemaan.

En sano, että olisin itsekään mikään täydellinen oikeinkirjoittaja, esim. se että alanko tehdä vai tekemään on siskon pitkällisen aivopesun tulos, että nykyään saan sen useimmiten oikein. Kai.

Mutta viime aikoina olen alkanut kovasti ärsyyntyä siitä, että ihmiset ovat kadottaneet j-kirjaimen. Tämä tuntuu olevan jo melkein villitys. Joka puolella saa nähdä kuinka joku kertoo olevansa opiskelia, toinen on kuvankäsitteliä ja kolmas tulennieliä. En kestä. Mitä on tapahtunut j:lle???

4 kommenttia:

marko77 kirjoitti...

Allekirjoittanut on myös kielipoliisi, vaikken virheetöntä tekstiä kirjoita itsekään. Itseäni ärsyttää suunnattomasti stt:llä, mtv3:lla tai teksti-tv:ssä olevat kirjoitusvirheet. :P

Minja kirjoitti...

Joo, yleensäkin uutis- yms. sivuilla olevat virheet häiritsevät. Yksittäisen näppäinvirheet nyt vielä menee, mutta sitten kun teksti alkaa näyttää siltä, että virheet johtuu ihan täysin huolimattomuudesta ja siitä, että teksti on vain pitänyt saada äkkiä julkaistua niin voi gaah. Tätä tapahtuu nimenomaan enimmäkseen netissä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Pilkunviilaaja, kielipoliisi ja kanssatamperelainen vastavierailulla :)! Netti on ihan kauhun paikka kielioppitarkalle ihmiselle. Tai ihan jo sellaiselle jota kiinnostaa sanojen oikein kirjoittaminen. En kirjoita itsekään virheettömästi, mutta aivan selkeät virheet ärsyttävät suunnattomasti.

Minja kirjoitti...

Heipä hei Hehkuvainen, kiva kun kävit! :)
Ja kauheata on nimenomaan se, että joitain ihmisiä ei oikeasti kiinnosta pätkääkään kirjoittavatko oikein vai eivät!