tiistai 29. kesäkuuta 2010

Let's go get lost



Siitä on jo useampi vuosi, kun luovuin omasta autosta. Lähinnä taloudellisista syistä, sekä myös siksi, että vanhassa autossa on aina jotain vikaa, ja oman henkilökohtaisen automekaanikon puuttuessa joutui aina kerjäämään kaverimiehiltä apua.

Olin ollut autollinen lähes koko ajan, siitä asti kun ajokortin sain, joten olihan se olevinaan iso askel luopua yhtäkkiä kokonaan autosta. Ja varsinkin autolliset tutut ja kaverit eivät millään voineet käsittää, kuinka ihminen voi tulla toimeen ilman autoa.

Mutta kävi ilmi, että toimeen tulee varsin hyvin. Olen ihan oikeasti tykännyt tästä huolettomasta autottomasta elämästä. Tuntuu, että kiirekin loppui siihen, kun siirtyi bussimatkustajaksi. Yhtäkkiä ehtii katsella maailmaa ja ihmisiä, eikä töistä kotiinkaan ole niin valtava kiire, vaan keskustorilla bussia vaihtaessa saatankin yllättäen päättää jäädä keskustaan katselemaan maailman menoa ja jatkaa matkaa vasta seuraavalla bussilla. Tai sitä seuraavalla.

Mutta nyt on iskenyt yhtäkkiä mieliteko, että oispa kesäauto. Kuinka paljon helpompaa olisi lähteä käymään hetken mielijohteesta jossain vähän kauempana. Ottaisi vaan kameran mukaan ja ajaisi päiväksi johonkin uuteen paikkaan. Suomessa on niin monta ihanaa paikkaa, joissa en ole vielä käynyt!

Ympärivuotista auton omistajaa minusta ei ehkä saisi enää kirveelläkään, mutta kesäauto ois kiva!

6 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Mäkin haluaisin kesäauton. Ei olisi niin jumissa, sillä täälläkin olisi NIIN monta kivaa paikkaa, jossa voisi käydä vain autolla. Ruotsinkaan puolelle kun ei nyt älyttömän pitkä ajomatka olisi.

Lottovoittoa odotellessa...

Minja kirjoitti...

No ei kesäauto ehkä ihan lottovoittoa tarvi, jos ostaa jonkun vanhan rottelon, jossa on just sen verran leimaa, että kesän pärjää. :D
Mut sit siitä pitäs päästä syksyllä vaivatta eroon kans, ettei se jäis omiks vaivoiks nurkkiin pyörimään.

Mimmu kirjoitti...

Kyllä mä sen verran lottovoittoa tarvisin, kun ei mulle kesäautoks sitten ihan mikä tahansa kottero kelpaiskaan :D
Pitää sitä jotain tyyliä olla :)

Minja kirjoitti...

Ai, no se on sitten tietty eriasia, jos on nirso. ;)

Tiina kirjoitti...

Ihana kuva. Ihana talo.
Mistähän päin maailmaa toi on?

Minja kirjoitti...

Ei aavistustakaan. Netin ihmeellisistä syövereistä löydetty kuva.