keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Laiska, tyhmä ja saamaton

Mistähän sitä saisi vähän itsekuria. Oon taas tässä alkukesästä sortunut sipseihin ja limsoihin ihan liikaa, ja varsinkin nyt kun on loma, niin en edes oikeistaan tee mitään järkevää. Sitten itseäni inhottaa, kun näen kuinka paidat, jotka ennen olivat ihan just sopivia, kiristävät nyt mahan kohdalta. Ja pikkuhiljaa se alkaa näkyä jo naamastakin. Pakko ottaa itseä niskasta kiinni, muuten en kestä.

Muutenkin pitäisi saada itseään vähän reippaammaksi. En toki tahtoisi olla sellainen, kuin esimerkiksi yksi naapurin nainen, jota seuraan ikkunasta (koska läppärini on tässä pöydällä ikkunan vieressä ja näen väkisin). Se viuhtoo päivät pääksytysten tuolla menemään ämpäreinensä ja pyykkikoireinensa, ja kävelee koko ajan sen näköisenä kuin olisi kauhea kiire. Joka päivä. En tahtoisi olla sellainen, että ei osaisi ollenkaan olla paikoillaan ja nauttia elämästä. (Tai mistä minä sen elämästä nauttimiset tiedän, ehkä sillä on kivaa just noin.) Mutta olisi kiva jos saisi edes joskus jotain aikaiseksi.

Vaatekaappi-inventaario olisi ehkä to-do-listan kärkipäässä. Kaapit on täynnä tyhmiä rumia vaatteita, joita en pidä. Pitäisi päästä niistä eroon. Ikkunat sain sentään pestyä tässä yhtenä päivänä.

Ja se työnhaku. Kuinka monta vuotta olen täälläkin jankuttanut, että pitäisi etsiä uusi työpaikka. Pitäisi ja pitäisi. En oikeistaan enää kehtaa sitä ääneen sanoakaan, kun olen tällainen saamaton vätys ja te ajattelette siellä, että tää on niin kuultu jo, eikä se mitään tee asian eteen kumminkaan. Hohhoijaa.

Minähän olenkin oikea mestari asioiden lykkäämisessä, välillä tuntuu, että elän koko elämää sellaisessa "sitten kun"-moodissa. Aargh. Mitenkä sitä ihmisestä onkin tullut tällainen!


PS. Toisin kuin voisi luulla, päivän biisi ei kuitenkaan ole Zen Cafen Laiska, tyhmä ja saamaton vaan No Shamen Selfrespect, jota ei tietenkään saanut upotettua tänne, joten laitan vaan linkin:
http://www.youtube.com/watch?v=TW9SG1aPOuI

5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Mä eilen illalla just ajattelin, että se meidän kävelylenkkeily on kyllä jäänyt aika kivasti, vaikka olis ollut ilmojakin.

Annikki kirjoitti...

Ole mestari asioiden tykkäämisessä :)

Minja kirjoitti...

Tiina, no niinpä! Nyt otetaan itseämme niskoista kiinni. Heti juhannuksen jälkeen. :D

Annikki, no siinä mä oonkin aika hyvä. :D

Tinka kirjoitti...

No, mutta höh. Ensikski, jos sie nyt muka-reipastuisit (minusta tuomonen jahkailu ja asioiden miettiminen ja tuumailu on ihan tervettä, hih) ja ettisit ja saisit sen uuden työn, niin eihän sulla välttämättä olis sitte ens kesänä lomaa, ainakaan niin pitkää, niinko nyt, näin oletan.

Etkä näin ollen vois nauttia yhtä lepposasti elämästä ja katuvilinästä ja tapahtumista ympärillä ;) Meinasin taas yks päivä koputtaa olkapäälle, että älä polta nenääs, mutten sitte uskaltanu. Ja oli muka-hoppu töistä kotio. Ujous, tana iski viime sekunneilla! :(

Minja kirjoitti...

Höh, en mä pure, ihan rohkeesti vaan koputtaan olkapäälle! :)

Niin, onhan se totta, että lomiin se työpaikanvaihto vaikuttaa, mutta silti.. kyllä ois aika jo muutokselle.