torstai 28. huhtikuuta 2011

Päivä 21: Kun olin pieni


Kun olin pieni tällä tontilla ei ollut kerrostaloja. Tässä oli entisten Amurin puutalojen jäämistöt. Talot oli purettu, mutta kaikenlaista kivijalkaa ja roinaa oli ympäriinsä. Siellä oli kiva käydä seikkailemassa ja leikkimässä. Näiden tyhjien tonttien ohi kulki myös päivittäinen koulutieni ensimmäisinä kouluvuosina. En oikein tarkalleen muista koska näitä kerrostaloja alettiin rakentaa, mutta se oli surullinen tapahtuma. Hyvä leikkipaikka oli poissa. Nyt vanhoista ajoista on muistona enää nämä neljä tolppaa.


Amurin puutaloista on toki jäljellä vielä Työläismuseokortteli, mutta tämä nyt kerrostaloitettu tontti oli käytännössä melkein minun kotipihassa ja siksi lähempänä sydäntä.


3 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Mitä nuo tolpat ovat? Jonkun rakennuksen perustuksia? Näyttäisi olevan joku kyltti tuolla takaoikealla, ja nyt kiusaa, että siinä kuitenkin kerrotaan jotain tärkeää.

Minja kirjoitti...

Oi ei, en tajunnut että se kyltti näkyy, enkä älynnyt kertoa mitä siinä lukee. Siinä sanotaan vaan, että "Amurin työläiskorttelin ja sen entisten asukkaiden muistokivi".

Mä en oikein ole varma, mutta musta tuntuu, että nää on jotain portinpieliä. Noi metallihässäkät näyttää vähän siltä, että ne vois olla portin ns. saranan vastakappaleita.

Maria kirjoitti...

Nyt helpotti :)
Portinpylväitä voisivat hyvinkin olla.